Legjobb hangoskönyvek letöltése, online hallgatása. Ingyenes könyvek olvasása - mp3, pdf e-book

Hangoskönyvek letöltése, hallgatása

Eckhart Tolle: A most hatalma

2012. december 03. - Hangoskönyv Online
 tolle: a most hatalma hangoskönyv letöltés, ingyen hallgatás - .pdf könyv letöltés ingyen, online olvasás

1.: a lenti Youtube-videó indításával hallgatható meg a hangoskönyv, 2 (lentebb): a könyv megnyitása, olvasása vagy letöltése .pdf formátumban.

tolle-a-most-hatalma-hangoskonyv.jpgVan aki szerint az egész egy nagy szélhámosság, mások szerint A most hatalma az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet az elmúlt időszakban ismerhetett meg a nagyközönség. Ez a bestseller könyv, állítják a bennfentesek, valamiféle "szavakon túli hatalomról" szól, olyan spirituális, transzcendens erőről, amely képes elvezetni bennünket a gondolataink mögötti csönd és nyugalom világába, ahol megoldódnak azok a problémák, amelyeket maga a gondolkodás hozott létre. Merthogy a problémák, konfliktusok, megoldhatatlan gondok részei a világnak, ezeket a mi gondolkodó elménk hozza létre. Tolle műve és felfogása tekinthető egyfajta new age jellegű vulgár-buddhizmusnak, de tekinthető a keleti tanításokból eredeztetett modern eszázadi életviteli tréningnek is. Ki-ki döntse el, hogy csupán pénzszerző pszichomarketing vagy a benne rejlő ismeretek és okfejtések valóban segíthetnek-e mindennapi életünk jobb, szabadabb, boldogabb megélésében.

1.Tolle: A most hatalma. Hangoskönyv online hallgatás, letöltés

A hanganyag lejátszása automatukusan elindul, de egy kicsit várni kell rá (halk zenével kezdődik) - további infók lentebb.

Ha a videó nem jelenik meg, katt ide: Tolle: A most hatalma hangoskönyv online 

A mű eredeti címe: The Power of Now (A Guide to Spiritual Enlightenment)
A mű kiadója Kanadában: NAMASTE PUBLISHING INC. 

2. A könyv megnyitása, online olvasása és/vagy letöltése

> katt a linkre:

 

E. Tolle sikerkönyvéről, felfogásáról

Echart Tolle bestsellere a tömegigényeknek megfelelő közérthető stílusban a jelen pillanatra vonatkozó tudatosság fontosságát hangsúlyozza. Azt állítja, hogy a „jelenben levés” (ez speciel egy egzisztencialista fogalom, lásd Hedeggernél) tudatosságot idéz elő, ennek túllépése az elmén kívül válik lehetségessé , azaz gondolatainktól szabadulva haladhatjuk meg a tudatos ego határait. Az ego a szerző olvasatában a hamis formával és hamis címkékkel való azonosulást jelenti: a test, az elme, a gondolatok, az emlékek, a társadalmi szerepek, az élettörténet, a vélemények, a szemlélet, az érzelmek, az anyagi javak, a kapott vagy megszerzett név, rang, a nemzetiség, a felvett vallás, a nemi identitás, a rokonszenvek és az ellenszenvek, az ítéletek, vágyak és félelmek mind ilyen hamis címkék, amelyektől a megvilágosulásunkban meg kell szabadulnunk - ez a  buddhista tanítással rokon felfogás.

Tolle azt bizonygatja, hogy igazi identitásunk alapját az én vagyok érzés képezi, ami a tudatosság maga. Ez rokonítható a német egzisztencialisták filozófiájával. A létezés tudatossága az önmegvalósítás (lásd: Heideggernél: önvaló). Eckhart azt állítja, azért vagyunk itt, hogy képesek legyünk felismerni, mi a világegyetemben az isteni cél. Ez a keresztényi indíttatású vallási megközelítés egyfajta cukormázként szolgál az alapvetően buddhista felfogáson.

Bár értékelői szeretik hangsúlyozni, hogy Tolle nem kötődik egyik filozófiai vagy vallási irányzathoz sem. Ez igaz, azonban az is vitathatatlan, hogy ezek elemeiből lopkodta össze saját tanítását. Azt nehéz eldönteni, hogy eközben létrehozott-e valami koherens, új tanítást, azaz képes volt-e a szintézisre, avagy az innen-onnan kiragadott elemek csak egy összegányolt szemétdombot képeznek, amelyen oly nagy örömmel kapirgálnak a személyiségválságban szenvedő frusztráltak, hogy öröm nézni.  

Bölcsességek :) - Eckhart Tolle idézetek

A szerzőtől származó idézetek megítélésében is mutatkozik ellentmondás. A bölcsességei gyakorta kapitális közhelyek, máskor szamárságok. Ám társaságban mindegyik jól idézhető :)

A mások fölötti hatalom valójában erőnek álcázott gyengeség.

Ahol harag van, amögött mindig fájdalom húzódik meg.

Nem ritka az olyan ember, aki egész életét arra várva tölti, hogy elkezdjen élni.

Nyisd ki a szemed, és vedd észre a mindent átható félelmet, kétségbeesést, kapzsiságot és erőszakot! Lásd meg az elképzelhetetlen méreteket öltő, förtelmes kegyetlenséget és szenvedést, amit az emberek egymásra és a bolygó más élőlényeire zúdítanak! Nem kell elítélned, csak figyeld meg.

Az idő kötöttségében élő elme - a számára rendelt hasznos szolga szerepéből kilépve - kitölteni igyekszik ezt az űrt, és mesternek kiáltja ki önmagát. Mint a virágról virágra röppenő pillangó, elménk hol a múlt eseményeibe merül el, hol saját rendezésű filmjeit vetítve rajzolja elő a jövőt.

Ritkán pihenünk meg az itt és most óceáni mélységeiben.

A "lakni a testet" annyit jelent, hogy belülről érzed a testedet, érzed az életet benne, és ily` módon rájössz, hogy fölötte állsz a külső formának. Ám mindez csak a kezdete annak a belső utazásodnak, amely egyre mélyebbre visz a hatalmas nyugalom, a csönd és a béke birodalmába, ami egyúttal az órási erő és a vibráló élet tere is.

A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.

Képzeld el a Földet az emberi élettől mentesen - kizárólag növényekkel és állatokkal benépesítve! Gondolod, akkor is lenne múlt és jövő? Vajon akkor is lenne értelme az időről beszélnünk? A "mennyi az idő?" vagy a "hányadika van ma?" kérdés - ha lenne ott bárki is, akitől megkérdezhetnénk - teljesen értelmetlenül csengene. A tölgyfa vagy a sas csak összezavarodna az ilyen kérdéstől."Hát természetesen most van. Az idő: most. Mi más lehetne?

Uralmának fenntartása céljából az elme folyamatosan arra törekszik, hogy a jelen pillanatot a múlttal és a jövővel takarja be. Így a Mosttól elválaszthatatlan Lét vitalitását és végtelen teremtőképességét is elfedi az idő, valódi természetedet tehát elhomályosítja az elme.

Tapasztaltál-e, tettél-e, gondoltál-e vagy éreztél-e bármikor bármit is a moston kívüli időpontban? Gondolod, hogy valaha is fogsz? Történhet-e vagy létezhet-e bármi a moston kívüli időpontban? A válasz nyilvánvaló, ugye?

Boldogtalanságod nem csak belső lényedet és környezetedet szennyezi be, de az emberiség kollektív pszichéjét is, amelynek elválaszthatatlan része vagy. Nincs az emberen kívül más életforma bolygónkon, amely negativitásával, kegyetlenségével mérgezné az őt tápláló Földet.

Önmagadat gondolattal definiálni: önmagad korlátozása.

Az ellenszegülés merevvé teszi a lelkedet, megkeményíti éned burkát, s így elkülönít mindentől. A megengedéssel minden kapcsolatod alapjaiban változik meg, hiszen így mindenkit olyannak fogsz elfogadni, amilyen.

Az emberekben minden véggel kapcsolatban némi rossz érzés él, mert minden befejeződés egy kis halál. Ezért mondjuk búcsúzáskor: "viszontlátásra".

A külső forma csak átmeneti visszatükröződése annak, aki te belül vagy, ami a lényeged. Ezért nem hagyhat el soha a szeretet és a szépség, míg a külső formák idővel mind elhagynak.

Egy kutya játékossága, feltétel nélküli szeretete és készsége, hogy bármely pillanatban ünnepelje az életet, gyakran éles ellentétben áll gazdája belső állapotával: deprimált, szorong, problémák terhe nyomja a vállát, elveszett a gondolatokban, s már nincs jelen az egyedül létező helyen és időpontban, vagyis az itt és mostban. Az ember elcsodálkozik: ilyen alak mellett vajon hogyan tud ez a kutya lelkileg ennyire egészséges, ilyen örömteli maradni?

A megvilágosodás legnagyobb akadálya

Nem az elméd vagy. A megvilágosodottság a természetes állapotom, amelyben átérzem egységemet a Léttel. „A megvilágosodás a szenvedés vége" - mondta Buddha.

A megvilágosodás azt jelenti, hogy újra tudatosult bennem a Lét, a létezés.

Az elme hamis énképet (ego) hoz létre, ami félelmet és szenvedést hoz rád. A megvilágosodás nemcsak a szenvedésnek és az állandó külső és belső konfliktusoknak vet véget, hanem a szakadatlan gondolkodás rettenetes rabságának is. Micsoda hihetetlen fölszabadulás ez! A gondolkodás betegséggé vált. Betegség akkor jelenik meg, amikor az egyensúly fölborul. Igyekezz függetlenné válni elmédtől, amely elnyom.

A Hang megjegyzéseket tesz, elmélkedik, ítélkezik, összehasonlít, panaszkodik, tetszést és nemtetszést fejez ki. Ne ítélkezz! Ne értékeld, és ne ítéld el, amit hallasz, mert ha így teszel, akkor - a hátsó ajtón - valójában ugyanazt a hangot engedted vissza.

Figyelj minél gyakrabban a fejedben szóló hangra! Szentelj különös figyelmet azoknak az ismétlődő gondolatmintáknak, amelyek régi lemezekként tán már évek óta újra és újra forognak a megszokások gramofonján! Hamarosan fölismered: a hang ott van, míg én itt vagyok, hallgatva és figyelve őt. Ez az énvagyok-fölismerés. Saját jelenlétednek ez az érzékelése már nem gondolat, hanem Önvaló.

A bejegyzés trackback címe:

https://hangos-konyv.blog.hu/api/trackback/id/tr2712797778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oofalu 2018.05.28. 08:39:21

Úristen, ez a leírás, nagyon elfogult és mocskolódó. Szégyen, hogy ilyen megjelenhet egy szerzővel kapcsolatban egy ilyen honlapon, amely a címe alapján (hangos-konyv.blog.hu) azt a benyomást kelti, hogy egyoldalú és alpári véleményektől független kincsestár. Én most nagyon megütköztem ezen, mert úgy látom szó nincs itt törekvésről színvonalas gyűjtemény létrehozására. A kattintásvadász honlap névtelen alkotója, összelopkodott mindenféle anyagokat és saját gyűlölködő, kritikai észrevételeit élte itt ki az adott műveken.

Nati Walter 2019.01.22. 16:19:00

@oofalu: ooo,de megmondtad a pc tuttit :-)
süti beállítások módosítása