Legjobb hangoskönyvek letöltése, online hallgatása. Ingyenes könyvek olvasása - mp3, pdf e-book

Hangoskönyvek letöltése, hallgatása

Könyv, film: Orwell: 1984

Újra aktuális lett Goerge Orwell 1948-ban írt utópista politikai szatírája

2017. augusztus 31. - Hangoskönyv Online
george orwell 1984 hangoskönyv letöltése ingyen. online hallgatás interneten. pdf könyv letöltés online olvasás. film

George Orwell: 1984. Hangoskönyv letöltése és hallgatása

orwell 1984. hangoskonyv letoltese ingyenA Nagy Testvér mindet lát. Ezerkilencszáznyolcvannégy. Regény - szatirikus negatív utópia: Disztópia. Újra aktuális lett! A 21. század sem mentes a diktatúráktól. Van, ahol működik, van, ahol épül a demokráciát és sajtószabadságot korlátozva.

Orwell 1984. Könyv ingyen letöltése, ingyenes hangos könyvek hallgatása. e-Könyv ingyenes letöltése, online olvasás és hallgatás az internetről.

Az elnyomó hatalmak működését bemutató mű számos adalékkal szolgál meg a XXI. századi diktatórikus törekvések jobb megismeréséhez. Az áthallások, új és újbóli olvasói rádöbbenések teszik ma is aktuálissá Orwell világhírű utópiáját, a Nineteen Eighty-Four.

Hangoskönyv. Orwell 1984, 1-2 rész

1. rész

2. rész

Online könyv letöltés, megnyitás, online olvasása

A klasszikussá vált, világirodalmi jelentőségű regény másfél évtizeden át, egészen 2017 júliusáig elérhető, letölthető vagy online olvasható volt a Magyar Elektronikus Könyvtár honlapján (Országos Széchenyi Könyvtár), majd a szerzői jogokra hivatkozva eltávolították a nemzeti könyvtár weboldaláról html és pdf állományt. Ennek eléggé sikamlós politikai előzménye volt Magyarországon. Erről részletesen az Első.XYZ blog számolt be. Itt olvasható: Egy szerzői jogsértés politikai kontextusa: Orwell 1984 könyve - MEK

Disztópia (negatív utópia)

1984: Goerge Orwell szatirikus utópista regényéről

Az 1984 (eredeti angol címén Nineteen Eighty-Four) egy szatirikus politikai regény egy benne foglalt szerelmi történetnettel. Orwell 1948 ban írta, az évszám két utolsó számjegyének megfordításából adódott a regény címe. Az 1984 egy olyan disztópia - negatív utópia -, amelyben a mindent felügyelő állam tökéletes alkalmazkodást követel a személyes életünkben is alávetett polgároktól Az 1949-ben megjelent szatíraregény G. Orwell legnépszerűbb munkája, világhírének köszönhetően használjuk az orwelli jelzőt. A világ számos nyelvére lefordították; magyarra ketten is lefordították, a mű előbb Antal György fordításában jelent meg 1984-ben, majd az Európa Könyvkiadó jelentette meg 1989-ben Szíjgyártó László avatott tolmácsolásában.

Film: Orwell 1984 avi. Teljes film - magyar szinkron

Magyarul beszélő angol filmdráma, 106 perc, 1984. Rendező: Michael Radford

Rövid tartalmi leírás

A film meglehetős pontossággal követi a regény történéseit

A jövőben járunk (1984-ból nézve: 1984-ben). A Föld lakossága egy nukleáris háborús konfliktust követően három országra oszlik, ezek kérlelhetetlen harcban állnak egymással, ugyanakkor más-más formációban kötnek egymással szövetséget. Ilyenkor mindig felül kell írni a múltat, mintha mindig ugyanazok lettek volna az ellenségek és a barátok.

A totalitárius Óceániát (fővárosa az utópiában, G. Orwell életrajzát ismerve, nem véletlenül: London) a mindent látó Nagy Testvér kormányozza. Az egyéniség bárminemű megnyilvánulását szigorúan üldöző állam egyik polgára, Winston Smith (a könyv központi alakja és a film főszereplője), az archiv dokumentumokat kezelő felügyelet Archívumok nevű részlegén dolgozik hivatalnokként. Titokban naplót vezet, melyben leírja megfigyeléseit és titkos vágyait. Egy nap megismerkedik a vonzó Juliával, aki az Igazság részlegén dolgozik. Megbeszélnek egy randevút annak ellenére, hogy ez tiltott tevékenységnek számít Óceániában. A szerelmesek végül úgy döntenek, megszöknek, de az elnyomó állami apparátus útjukat állja.

A film és maga a regény vagy annak fent megnyitható, hallgatható és le is tölthető hangoskönyv változata hajszálpontos képet ad a diktatúrák természetéről, így többek között az ellenségkép megalkotására épített gyűlöletről, arról, a hatalom birtokosai hogyan használják ki a gyűlölet felszítását és ébren tartását hatalmuk megtartásai. Ezek a motívumok teszik aktuálissá és áthallásossá az alkotást a 21. században is létező diktatórikus viszonyok közepette.

könyv-letöltés, ingyenes hangoskönyv az interneten, történelem - politika és társadalom, klasszikus regény: világirodalom, online film letöltés, goeorge_orwell könyvei

A bejegyzés trackback címe:

https://hangos-konyv.blog.hu/api/trackback/id/tr5512794186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása