Legjobb hangoskönyvek letöltése, online hallgatása. Ingyenes könyvek olvasása - mp3, pdf e-book

Hangoskönyvek letöltése, hallgatása

Agatha Christie: Három vak egér

2012. október 08. - Hangoskönyv Online

agatha-christie-harom-vak-eger.jpgAgatha Christie: Három vak egér - Hangoskönyv

A tipikusan Christie-s alapszituációban játszódó történet az írónő hosszú és sikeres pályájának derekán íródott. A Három vak egér színpadi változata Az egérfogó címen vált világhírűvé, ma a szakemberek színháztörténet leghosszabb ideig játszott darabjaként tarják számon.

A krimi keletkezésének története

A Három vak egér című kisregény Agatha Christie hosszú és sikeres pályájának derekán íródott. Előzménye: amikor a brit uralkodó, VI. György édesanyja 1947 tavaszán nyolcvanadik születésnapját ünnepelte, a BBC rádió személyre szóló meglepetéssel kívánt kedveskedni neki. A kérdésre, hogy mit szeretne hallani, Mária anyakirályné azt válaszolta: „valamit Agatha Christie-től”. Így született meg a húszperces rádiójáték, mely 1947. május 26-án hangzott el Három vak egér címmel. A történet három évvel később átdolgozott, kibővített formában elbeszélésként (kisregényként) egy válogatáskötet címadójaként jelent meg az Egyesült Államokban. A. Christie ezt követően színpadra alkalmazta művét, s Az egérfogó címet adta neki. Az átkeresztelt darab az 1952-es londoni bemutató óta nem került le a műsorról, ma is játsszák.

Agatha Christie, a krimi koronázatlan királynője

1890 – 1976

Angol írónő, mintegy 80 detektívregény és nagy sikereket arató West End-i színpadi darabja tette világhírűvé. A Guinness Rekordok Könyve szerint William Shakespeare könyvei és a Biblia után Agatha Christie könyveit adták ki a harmadik legnagyobb példányszámban az egész világon.

Három vak egér - rövid tartalom - ismertetés

Egy zimankós téli napon kis vendégfogadó nyílik az isten háta mögött, ahová, csodák csodája, egymás után érkeznek a vendégek: a kócos, vörös hajú, epezöld kockás nyakkendőt viselő, kajánvigyorú walesi fiatalember, Christopher Wren; az agresszív, parancsoláshoz szokott és a kákán is csomót kereső, zord külsejű Mrs. Boyle; a katonás eleganciájú, keménykötésű, magáról semmit el nem áruló Metcalf őrnagy; és a pipiskedő, a hölgyeket szatír módjára vizslató külföldi, Mr. Paravicini. A panziót vezető újdonsült házaspár, Giles és Molly Davis a nagy munka közepette tán észre sem veszi, milyen különös alakok szálltak meg náluk. Azután az intézményt egy hatalmas hóvihar a szó szoros értelmében elvágja a külvilágtól. Ám az aggodalom akkor hág a tetőfokára, amikor a rendőrség síelni tudó embere mégis eljut a Monkswell-vendégházba. Az ifjú Trotter őrmester ugyanis azért tette meg ezt az emberpróbáló utat, hogy beszámoljon az egybegyűlteknek a két napja, Londonban történt gyilkosságról, s hogy közölje velük, a tettes itt van közöttük, és újból ölni készül...

PROLÓGUS

Dermesztő hideg volt. Az égen komor és a le nem hullott hótól terhes felhők gomolyogtak.
    Egy férfi sötét felöltőben, sálba bugyolált arccal, szemébe húzott kalapban végigment a Culver Streeten, és fölment a 74-es számú ház lépcsőjén. Megnyomta a csengőt, mely élesen fölberregett az alagsorban.
    Mrs.Casey, aki épp a mosogatással bajlódott, törődötten így szólt:
    – Fene a csengőbe! Én mondom, nincs az embernek egy csöpp nyugta se!
    Lihegett egy sort, majd fölcaplatott az alagsorból, és ajtót nyitott.
    A kint álló férfi alakja kirajzolódott a fenyegető szürkületből.

A hangoskönyv megrendelhető a Kossuth Kiadónál:

Agatha Christie: Három vak egér - Hangoskönyv

Csankó Zoltán előadásában

Agatha Christie: Három vak egér könyv letöltés pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://hangos-konyv.blog.hu/api/trackback/id/tr8112787436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása